www.kudumija.hr

POLITIKA PIŠKOTKOV

Uvod

Da bo obisk vaše spletne strani čim bolj prijeten, mora ta stran v vašem računalniku shraniti majhno količino informacij, tako imenovane piškotki. Piškotki med drugim služijo za optimalno delovanje spletnega mesta in za nadaljnje izboljšave spletnega mesta, da bi izboljšali vašo izkušnjo brskanja. Z uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Možno je blokirati piškotke, po katerih boste še vedno lahko brskali po spletnem mestu, vendar vam nekatere njegove funkcije ne bodo na voljo.

 

Kaj je “piškotek”?

Piškotek je informacija, shranjena v vašem računalniku, tabličnem računalniku ali mobilnem telefonu, ki jo lahko dostavi neposredno spletno mesto, ki ga obiščete (piškotki prve stranke) ali v sodelovanju in za potrebe spletnega mesta, ki ga obiščete od tretje osebe (piškotki tretja oseba). Piškotki običajno shranijo vaše nastavitve, nastavitve za spletno stran, kot je npr. jezik ali podobne nastavitve. Pozneje, ko znova odprete isto spletno stran, spletni brskalnik pošlje nazaj piškotke, ki pripadajo tej strani, kar omogoča, da stran prikaže informacije, prilagojene vašim potrebam. Piškotki lahko shranijo širok spekter informacij, vključno z nekaterimi osebnimi podatki. Te podatke lahko shranite le, če omogočite Vito – spletna mesta ne morejo dostopati do informacij, ki jim jih niste dali, in ne morejo dostopati do drugih datotek v računalniku.

 

Kaj so lastni piškotki?

Lastni piškotki prihajajo s spletnega mesta, ki si ga ogledujete, in so lahko trajni ali začasni. S temi piškotki lahko spletna mesta shranijo podatke, ki jih bodo znova uporabili ob naslednjem obisku tega spletnega mesta.

 

Kaj so piškotki tretjih oseb?

Piškotki tretjih oseb prihajajo iz oglasov na drugih spletnih mestih (kot so pojavna okna ali drugi oglasi), ki se nahajajo na spletnem mestu, ki si ga ogledujete. S temi piškotki lahko spletna mesta spremljajo uporabo interneta za tržne namene.

 

Uporaba piškotkov na tej spletni strani

Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Ko uporabljate našo spletno stran, boste morda prejeli tudi piškotek “tretje osebe“.

To spletno mesto lahko za spremljanje statističnega prometa na spletnem mestu uporablja piškotke za pridobitev potrebnih informacij o delovanju spletnega mesta in lahko uporablja tudi storitev tretje osebe, imenovano Google Analytics.

To spletno mesto lahko piškotke uporablja za namene oglaševanja izdelkov / storitev na samem spletnem mestu, v prikaznih omrežjih in z uporabo ponovnega trženja v storitvi Google Analytics. Z uporabo piškotkov tretji ponudniki (vključno z Googlom) v sodelovanju z nami prikazujejo naše oglase na spletnih mestih po internetu. Posebej poudarjamo, da lahko izklopite oglaševanje storitve Google Analytics za prikazno omrežje in prilagodite oglase za Google Prikazno omrežje z upraviteljem nastavitev oglasov (www.google.com/settings/ads).

Orodje Google Analytics DemographicsandInterestReporting uporabljamo tudi za načrtovanje objav objav vsebin, ki ustrezajo vašim interesom in prihodnjim trženjskim kampanjam, pri čemer lahko uporabimo Googlove podatke o oglaševanju, ki temeljijo na podatkih o občinstvu ali tuji strani (npr. Starost, spol in zanimanja) v Googlu Analitika. Podrobne informacije tretjih oseb o tej storitvi in zmožnost uporabnikov, da prilagodijo za to potrebne nastavitve piškotkov, so na voljo na spletnem www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

 

Družbeno omrežje

Družbena omrežja lahko na vaš računalnik namestijo tudi piškotke. To se zgodi na spletnih mestih, ki omogočajo prijavo in registracijo prek računov v družabnih omrežjih in če vsebino spletnega mesta delite v družabnih omrežjih (npr. Prek gumba »Všeč mi je«). Specifični vpliv na vašo zasebnost se razlikuje od družabnega omrežja do družbenega omrežja in je odvisen od nastavitev zasebnosti, ki jih izberete v teh omrežjih. Kako upravljati s temi piškotki lahko izveste na njihovi spletni strani.

 

Kako onemogočiti piškotke?

Če želite, lahko onemogočite shranjevanje piškotkov v računalniku, vendar lahko blokiranje vseh piškotkov negativno vpliva na uporabo številnih spletnih mest, tudi tega. Nastavitve piškotkov lahko nadzirate in konfigurirate v vašem internetnem brskalniku. Če želite v svojem računalniku izbrisati ali onemogočiti piškotke, morate posodobiti nastavitve internetnega brskalnika (informacije o brisanju in onemogočanju piškotkov najdete v brskalniku z izbiro menija za pomoč).

Dodatne informacije o izključitvi piškotkov

Trenutno obstaja več spletnih mest, s katerimi lahko izklopite shranjevanje piškotkov za različne storitve.

Več o tem lahko najdete na naslednjih spletnih naslovih:

www.allaboutcookies.org

www.youronlinechoices.com/hr

www.aboutads.info/choices

 

Vprašanja o politiki piškotkov?

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s politiko piškotkov za to spletno stran, nas kontaktirajte po elektronski pošti na info@kudumija.eu.

Kudumija d.o.o. – Šatori i montažne hale, cerade i tende, prodaja i najam
Kudumija d.o.o. – Šatori i montažne hale, cerade i tende, prodaja i najam